Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Υπογραφή σύμβασης έργου βελτίωσης ενεργειακής απόδοσης και εξοικονόμησης ενέργειας στα δίκτυα άρδευσης του Δήμου Κιλελέρ

Υπογραφή σύμβασης έργου βελτίωσης ενεργειακής απόδοσης και εξοικονόμησης ενέργειας στα δίκτυα άρδευσης του Δήμου Κιλελέρ

Θανάσης Νασιακόπουλος:Μηδενίζουμε το ενεργειακό αποτύπωμα, μειώνουμε το ενεργειακό κόστος λειτουργίας των δικτύων άρδευσης

Υπογράφηκε από το Δήμαρχο Κιλελέρ Θανάση Νασιακόπουλο και εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας η σύμβαση έργου που αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης και εξοικονόμησης ενέργειας στα δίκτυα άρδευσης του Δήμου Κιλελέρ.

Ο προϋπολογισμός του έργου, που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από Εθνικούς πόρους ανέρχεται στο ποσό των 2.199.760 € με ΦΠΑ.

Σκοπός του προς υλοποίηση έργου είναι ο εκσυγχρονισμός, η αποκατάσταση της λειτουργικότητας και η συνακόλουθη  μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και υδάτων του αρδευτικού δικτύου του Δήμου Κιλελέρ.

Αναλυτικότερα, το έργο αφορά την προμήθεια, την εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία νέων πινάκων ισχύος με ενσωματωμένους ρυθμιστές στροφών για τις γεωτρήσεις του δικτύου άρδευσης. Την προμήθεια, την εγκατάσταση και τη θέση σε λειτουργία αναλυτών ενέργειας  και λογισμικού ενεργειακής βελτιστοποίησης λειτουργίας. Την αντικατάσταση παλαιών ενεργοβόρων αντλητικών συγκροτημάτων με νέα, υψηλής ενεργειακής απόδοσης και ένταξη τους σε κεντρικό σύστημα  τηλεελέγχου, τηλεχειρισμού και ελέγχου διαρροών των γεωτρήσεων και των αντλιοστασίων.

Πιο συγκεκριμένα, το προτεινόμενο έργο περιλαμβάνει παρεμβάσεις σε είκοσι δύο (22)  θέσεις – Τοπικούς Σταθμούς Ελέγχου Άρδευσης (ΤΣΕΑ) με στόχο να επιτευχθεί η ενίσχυση των υφιστάμενων γεωτρήσεων-δεξαμενών, η αναβάθμιση των υποδομών άρδευσης, η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και υδάτων και τέλος ο έλεγχος των διαρροών νερού.

Μετά το πέρας της υπογραφής της σύμβασης ο Θανάσης Νασιακόπουλος δήλωσε:

«Εκτός από την εξοικονόμηση ενέργειας που προβλέπεται να επιτύχουμε με το συγκεκριμένο έργο, στοχεύουμε στη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των παραγωγικών μέσων και γενικότερα στην εξεύρεση τρόπων μείωσης της ενέργειας που καταναλώνεται σε κάθε επίπεδο. Έμμεσα όμως η εξοικονόμηση της ενέργειας πραγματοποιείται και από την αύξηση της ενεργειακής αποδοτικότητας των διαφόρων συστημάτων. Με στρατηγικό σχεδιασμό υλοποιούμε έργα για το μηδενισμό του ενεργειακού αποτυπώματος του Δήμου μας, στον οποίο (σχεδιασμό) συμπεριλαμβάνονται χρηματοδοτικά εργαλεία και χρονοδιαγράμματα υλοποίησης των προτεινόμενων έργων και δράσεων».

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Κιλελέρ Αχιλλέας Βαρδακούλης  που ήταν παρών στη διαδικασία υπογραφής τόνισε: «Εκτιμάμε ότι μέσω της μείωσης του ενεργειακού κόστους λειτουργίας των δικτύων άρδευσης δύναται και να εξοικονομηθούν χρήματα προς όφελος των δημοτών αλλά και να προωθηθούν ενέργειες με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος».

Στην υπογραφή της σύμβασης ήταν παρόντες ο Γενικός Διευθυντής της ΔΕΥΑΚ Γιάννης Παπακανάκης και Αν. Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Ηλεκτρομηχανολογικών Έργων και Ενέργειας του Δήμου Κιλελέρ Νίκος Παπαχατζής.

logo

Πλατύκαμπος, 400 09, Λάρισα, info@deyakileler.gr

Νερό... η πηγή της ζωής!!!

Ακολουθήστε μας: